Almanya Münih'te düzenlenen BAU 2017 Fuarına 46 kişilik heyetle ziyaret iş gezisi düzenledik.

16 Ocak 2017 Pazartesi

Dünyanın önemli fuarlarından sayılan BAU 2017 Yapı ve İnşaat Fuarı, 16-21 Ocak 2017 tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde düzenlendi. Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER), Konya Ticaret Odası ile beraber düzenlediği organizasyon ile BAU Fuarı’nı 46 kişilik bir heyet ile ziyaret etti. KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Tat, sektördeki gelişmeleri yakından takip etmek amacıyla yurtdışı fuarları dernek olarak yakından takip etmeye çalıştıklarını belirterek, 2017 yılında fuar ziyaretlerinin devam edeceğini söyledi. BAU 2017 Fuarı’nda yeni nesil ürünleri inceleme fırsatı bulduklarını kaydeden Tat, “Dünyanın en büyük iki yapı fuarından biri olan Almanya Münih BAU Fuarı’na sektörümüzde ki gelişmeleri güncel olarak takip etmek adına KONTİMDER olarak KTO ile beraber organize edilen geziye müteahhit ve üyelerimizle katıldık. Yeni nesil ürünlerini gördüğümüz bu fuarda üyelerimizin ciddi görüşmeleri olmuştur” dedi.  KONTİMDER üyeleri fuar ziyareti yanısıra Münih MÜİSAD’a nezaket ziyaretinde bulundu.
BAU Fuarı’nı 250 bin kişi ziyaret ediyor
İki yılda bir düzenlenen BAU Fuarı, ortalama 2 bin firmayı ağırlıyor ve 250 binin üzerinde profesyonel ziyaretçisi ile Avrupa’nın prestijli yapı ve inşaat fuarı olarak kabul ediliyor. Bu yıl fuara Türkiye'den 50 firma katıldı. 185 bin metrekare alanda gerçekleştirilen BAU 2017'de dört tema öne çıktı. Bu temalar 'Dijital dizayn, inşaat ve yönetim', 'Akıllı cepheler', '2020 yaşam ve inşaat' ve 'Akıllı binalar'.
2015 yılında düzenlenen BAU Fuarı’na Almanya'dan bin 378, yurtdışından 637 firma katıldı ve 251 bin 200 profesyonel ziyaretçinin geldi. Türkiye, BAU 2015'e en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında 4. sırada yer aldı.