30 Nisan 2025 Çarşamba
KONTİMDER 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Konya Tesisat ve İnÅŸaat Malzemecileri DerneÄŸi (KONTİMDER) 5. OlaÄŸan Genel Kurul toplantısı Konya Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleÅŸtirildi.
Genel kurul toplantısına DERSİAD Konya Åžube BaÅŸkanı Musa Özkan, ASRİAD Konya Åžubesi BaÅŸkanı Abdullah KarabaÄŸ misafir olarak katıldılar.
KONTİMDER 5. OlaÄŸan Genel Kurulu, saygı duruÅŸu ve İstiklal Marşının okunması ile baÅŸladı. Divan baÅŸkanlığına Cüneyt Tat, divan katip üyeliklerine M. Resul Adıgüzel ve M. Ali Gökmen seçildi. Yönetim kurulu faaliyetleri, mali vedenetim kurulu raporu kabul edildi. Dernek üyeleri, 2025-2027 dönemi yönetim kurulu, denetim kurulu üyeleri ve Tesisat ve İnÅŸaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) delege seçimleri için oy kullandılar.
KONTİMDER 10 yıldır sektöre hizmet veriyor
Genel kurul sonunda konuÅŸan KONTİMDER Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Tetik, 2015 yılında faaliyete geçen KONTİMDER’in 10 yıldır sektörel dernek olarak hizmet verdiÄŸini söyledi. Ali Tetik, 10 yılda baÅŸarılı çalışmalarından dolayı görev alan baÅŸkanlara, yönetim ve denetim kurulu üyelerine, komisyonlarda görev alan tüm üyelere teÅŸekkür etti.
KONTİMDER’in çatı kuruluÅŸu Tesisat ve İnÅŸaat Malzemecileri Federasyonu’nun (TİMFED) bu süreçte önemli destekler verdiÄŸini vurgulayan Ali Tetik. “5. Dönem KONTİMDER yönetim kurulu ve denetim kurulu olarak görev alan arkadaÅŸlara baÅŸarılar diliyorum. Görev aldığımız dönemde ilkelerimiz ve hedeflerimiz doÄŸrultusunda çalışmalarımıza devam edeceÄŸiz. Tesisat ve inÅŸaat malzemecilerinin yaÅŸadığı ortak sorunlara çözüm üretmeye çalışacağız. Bilgi aktarım toplantıları, eÄŸitim, yeni projeler, fuar, sosyal sorumluluk ve üyelerimize fayda saÄŸlayacak çalışmalara odaklanacağız. Amacımız, sektörümüze ve dolayısıyla ülke ekonomisine katkı saÄŸlamaktır.” dedi.
STK’ların önemli iÅŸlevi var
Sivil toplum kuruluÅŸlarının ortak aklın avantajlarını kullanarak toplumsal ve ekonomik katkılar saÄŸlama açısından önemli olduÄŸunu belirten Ali Tetik, günümüz koÅŸullarında deÄŸiÅŸime hızlıca adapte olmanın gerekliliÄŸine dikkat çekti. Ali Tetik ÅŸöyle konuÅŸtu: “Pandemi sürecinden sonra sosyal, ekonomik hayatımızda deÄŸiÅŸikler yaÅŸandı. Bu süreçte, üretim, satış ve tüketim alışkanlıkları deÄŸiÅŸti. Dünya siyaseti ve ticaretinde yaÅŸanan deÄŸiÅŸim rüzgârlarına karşılık gerekli pozisyonu almak için çalışıp, çabalamalıyız. Bugün bizimle birlikte olduÄŸunuz için hepinize teÅŸekkür ediyor, yeni yönetim ve denetim kuruluna baÅŸarılar diliyorum.”