KONTİMDER Tecrübe Aktarım Programına Ali Karapınar misafir oldu.

06 Ağustos 2019 Salı

KONTİMDER Tecrübe Aktarım Programına Ali Karapınar misafir oldu.

KONTİMDER (Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği ) Eğitim Komisyonu tarafından organize edilen Tecrübe Aktarım Programına Aspak Yapı Ortağı Ali Karapınar misafir oldu. Dernek üyelerinin katıldığı programda Ali Karapınar, iş hayatına yönelik tecrübelerini anlattı. Pınar Kuruyemiş, Aspak Ambalaj ve Aspak Yapı firmaları ile  kuruyemiş, ambalaj ve inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirten Karapınar, birlik ve beraberlikten güç doğduğunu vurguladı.
Ali Karapınar, işletmelerin kendilerini zamanın şartlarına göre yenilemezse hiçbir yere varmayacağını dikkat çekerek, “ Kuruyemiş sektöründe biz taklitçi değil devamlı mucit olduk. 2 metrekare alanda başlayan kuruyemiş faaliyetimiz şu an 22 bin metrekare olan fabrikamızda devam ediyor. Fabrikada 135 kişi çalışıyor. Pınar Kuruyemiş olarak 4 kardeş devam ediyoruz. Kardeşlerimle hiçbir zaman ortağız demedim, beraberiz dedim. Bana göre ortaklık kelimesi soğuk bir kelime; ortaklık her zaman bozulabilir ama birliktelik, beraberlik asla bozulmaz.” diye konuştu.
“İnsanlar üzerine düşen vazifeyi yerine getirirlerse atmış oldukları taşlar daima ileriye gider.” diyen Ali Karapınar, her işin çıraklığını yaparak bu noktalara geldiklerini söyledi.  Bir iş yapılırken her aşamada herkesin sorumluluğunu bilerek yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Ali Karapınar, şöyle konuştu: “İşin başında iyi takip yapılırsa, işin mesuliyetini insanlara yüklenirse devamlı ileriye gidilir.  Yaptığınız işte tecrübeli insanlarla çalışmak önemlidir. İlmi tedrisat ve uygulama çok iç içedir.  Uygulamalı ilim, ilimdir ve her zaman başarılı olur. Ben Aspak Yapı ile Hasan Hüseyin kardeşim Pınar Kuruyemiş ile Bahattin kardeşim Aspak Ambalaj ile ilgileniyor.”
İş hayatı yanında sivil toplum kuruluşları, spor alanında da üzerlerine düşen vazifeleri severek yaptıklarını ifade eden Ali Karapınar, memleket ve ülke için çalıştıklarını söyledi. Ali Karapınar, “Hasan Hüseyin kardeşim 5 yıl Kuruyemiş Sanayici ve İşadamları Derneği genel başkanlığını yaptı. Şu an Konya Ticaret odası Başkan Yardımcısı, Bahattin kardeşim Konyaspor başkanlığı yaptı. En küçük kardeşim Konya Ticaret Borsası yönetiminde. Ben 14 sene TİMAV’da başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği görevi yaptım. Türkiye Diyanet Vakfında 6 yıldır yönetimde görev yapıyorum. Hiç zaman vazife istemedik ama vazife verildiği zaman da severek yaptık.  Üzerimize düşen bir vazife olursa yapmaya da devam ederiz.” diye konuştu.