KONTİMDER, ASKON VE KOMÜT işbirliği ile 'İnşaat Sektörünün Dünü Bugünü' toplantısı düzenlendi.

15 Mayıs 2017 Pazartesi

KONTİMDER, ASKON VE KOMÜT işbirliği  ile 'İnşaat Sektörünün Dünü Bugünü' toplantısı düzenlendi.

ASKON’da konuşan Konya Çimento Genel Müdürü Kadir Büyükkara, “İnşaat söktörü 2016 yılındaki yüzde 7,2 büyüme oranı ile ülke ekonomisinde itici güç olduğunu tekrar kanıtlamıştır” dedi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON)’un ev sahipliğini yaptığı KOMÜT ve KONTİMDER’in katkıda bulunduğu ‘İnşaat Sektörünün, Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu ve Çimento Genel Müdürü Kadir Büyükkara’nın konuşmacı olarak katıldığı program ASKON Şube Binası’nda gerçekleşti.

Selamlama konuşması yapan ASKON Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “Bugün 3 STK olarak güzel bir program icra ediyoruz. Çimento Genel Müdürümüz Kadir Büyükkara davetimizi kırmayarak güzel bir programa vesile oldu. İnşallah kardeş STK’larımız ile bu tür programlarımız artacaktır” dedi. KOMÜT Başkanı Şaban Topal da, “Konya Çimento biz müteahhitlere destek bir kuruluş olmuştur. İnşallah bu desteğin ve işbirliklerinin artacağına inanıyoruz. Sayın genel müdürümüze teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ İLE DAHA DA GELİŞECEK

KONTİMDER Başkanı Osman Başaran, “Güzel bir fuarın akabinde böyle güzel bir programla birlikteyiz. STK’ların ve Konya Çimento gibi kurumlarımızın işbirliği ile sektörümüzün daha da gelişeceğine inanıyoruz. İnşaat sektöründe şehrimizi lider ve örnek bir yer haline getirmek için çabamız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

İNŞAAT RUHSATLARI ARTTI

İnşaat sektörünün ekonomide büyümeye ciddi kaktılar sağladığını ifade eden Konya Çimento Genel Müdürü Kadir Büyükkara, “2016 yılında inşaat sektöründe yüzde 7,2 büyüme oranı ile ülke ekonomisinde itici güç olduğunu tekrar kanıtlamıştır. İnşaat sektörü kritik dönemlerde ülkenin itici gücü olmuştur. Sektör her zaman ihracat tutarı, ithalat tutarından fazla olan bir sektör olup ülke ekonomisine döviz girişi cari fazlası oluşturmaktadır. Kentsel dönüşüm çalışmaları Konya ilinde yerel yönetimler öncülüğünde ve müteahhit firma projeleriyle Konya merkez vi ilçelerde iyi bir ivme kazanmıştır. Hane halkı ve nüfus yapısı dikkate alındığında Konya’daki gerekli konut ihtiyacı 700 bin adet civarındadır. Yaşam tarzındaki gelişmeler ve konut tercihleri ailelerde yeni konut talebi oluşturmaktadır. 2016 yılı son çeyreği Ekim, Kasım, Aralık aylarında yapı inşaat ruhsatlarında ciddi artış olmuştur” dedi.

DÜNYADA 5, AVRUPA’DA BİRİNCİYİZ

2016 yılında Konya ve ilçelerinde alınan yapı inşaat ruhsatının toplam 8 milyon metrekareye yaklaştığını belirten Büyükkara, “Türkiye genelinde hazır beton üretim ve tüketiminde 2016 yılında 1.2 milyon metreküp hazır beton kullanılmış olup, kullanılan beton sınıflara üst gruplara doğru yönelmiş, inşaatlarda C 30, C35, C 40 türü betonlar tercih edilmiştir. 2016 yılında Türkiye’de 67 milyon ton çimento tüketilmiş olup ülke geleninde çimento tüketimi 854 kilograma yükselmiştir. Türkiye çimento tüketiminde dünyanın 5. Büyük ülkesi ve Avrupa’nın 1. ülkesi durumundadır” diye konuştu.

YERLİ BETON YOLLAR TERCİH EDİLMELİ

Asfalttan kurtularak, yerli olan beton yolların tercih edilmesi gerektiğini savunan Büyükkara, “Ülkemizin gündeminde yakın zamanda giren beton yollar uygulaması, dünyada 80 yıldır uygulanmaktadır. Asfalt üretiminde ithal edilen petrol türevi olan bütün malzeme, yerine tümüyle kendi fabrikalarımızda taşımızdan imal edilen, yerli çimentonun kullanılması halinde hem asfalt yola kıyasla maliyet avantajı sağlanacak ve döviz çıkışını düşürerek yerli üretim armasına ve cari finansal açığın kapatılmasına imkan sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi