2019 KISA DÖNEM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TOPLANTISI

06 Şubat 2019 Çarşamba

2019 KISA DÖNEM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TOPLANTISI

KONTİMDER’de 2019 İstihdam Teşvikleri bilgilendirme toplantısı yapıldı

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Konya Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) işbirliği ile 2019 İstihdam Teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. KONTİMDER Konferans Salonunda yapılan toplantıya KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yasin Bilen, yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı.
Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş yaptığı sunumda Milli İstihdam Seferberliği, İstihdam Teşvikleri, İşbaşı Eğitim Programı, İşe İlk Adım Projesi ve Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilgilendirme yaptı.
Emrah Keleş, İstihdam Şurası’nda Milli İstihdam Seferberliği’nin ikinci fazı kapsamında uygulanacak teşvik ve desteklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını belirterek, “Türkiye ekonomisinin büyümesini daha da güçlendirecek olan teşvik ve desteklerimiz, iş arayanlarımız ve işverenlerimiz başta olmak üzere; kadınlar, gençler ve engellilere yönelik birçok avantajı da beraberinde getirmektedir.” dedi.  Yürürlüğe giren 7103 ve 4447 sayılı kanuna eklenen 19 ve 21’inci maddeler kapsamında ilave istihdam teşvikleri verildiğini vurgulayan Emrah Keleş, şöyle konuştu:  “ 2018-2020 yılları arasında ortalama çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilen her bir sigortalının, sigorta primleri ile vergilerini 12-18 ay süreyle ve işyerinin faaliyet gösterdiği sektöre bağlı olarak değişen tutarlarla karşılanacaktır.  Ayrıca İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyimleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla İşbaşı Eğitim programları düzenlemektedir. Bu programlar işsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri, işverenlerin de herhangi bir maliyete katlanmadan işgücü temin edecekleri bir program.”
Emrah Keleş, işbaşı eğitim programına katılmak isteyenlerin, işyerlerini kendilerinin bulabileceği gibi İŞKUR’dan işyeri talep edebileceklerini belirtti. İşverenlerin de talepte bulunabileceğini kaydeden Keleş,  iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılım yapılabileceğini söyledi. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.