Kişisel Gelişim Uzmanı Tuba Canbilen, üyelerimize 'İnsan Tanıma Sanatı' konulu sunum yaptı.

20 Åžubat 2017 Pazartesi

KONTÄ°MDER'den
Kişisel Gelişim Uzmanı Tuba Canbilen,  üyelerimize 'İnsan Tanıma Sanatı' konulu sunum yaptı.
Kişisel Gelişim Uzmanı Tuba Canbilen,  üyelerimize 'İnsan Tanıma Sanatı' konulu sunum yaptı.
Kişisel Gelişim Uzmanı Tuba Canbilen,  üyelerimize 'İnsan Tanıma Sanatı' konulu sunum yaptı.

KONTÄ°MDER’den ‘Ä°nsan Tanıma Sanatı’ semineri

KONTÄ°MDER Bilgi Aktarım Programına bu hafta KiÅŸisel GeliÅŸim Uzmanı Tuba Canbilen misafir oldu.  Dernek üyelerine “Ä°nsan Tanıma Sanatın” konulu sunum yapan Canbilen, katılımcılara test yaparak, sonuçları yorumladı

Seminere, üyelere dağıttığı test ile baÅŸlayan Canbilen, üyelerden testi cevaplandırmalarını istedi. Test sonuçlarının deÄŸerlendiren Canbilen, sırasıyla sarı, mavi, kırmızı ve yeÅŸil renklerin insanların özellikleri hakkında bilgiler verdiÄŸini söyledi. Canbilen, “Test sonucunda sarı ağırlıklı kiÅŸiler; eÄŸlenceli, düzensiz ve dağınık, mavi ağırlıklı kiÅŸiler; detaycı, takıntılı ve ciddi, kırmızı ağırlıklı kiÅŸiler; esnek olmayan, sonuç odaklı ve lider, yeÅŸil odaklı kiÅŸiler ise uyumlu, dinleyici ve yönlendirilebilir kiÅŸilerdir” dedi.
KiÅŸilik tiplerinin renklere göre ayrıldığında insanların özelliklerini ortaya koyduÄŸunu belirten Canbilen, ÅŸu bilgileri verdi:  “Anlatmış olduÄŸum renkler, insanları tanımanızda sizlere genel olarak bilgiler verebilir. Bir insanla sohbet ederken bu renkler sayesinde nasıl bir kiÅŸilik olduÄŸunu çözebiliriz. Bunun yanı sıra salonda ki kiÅŸilerin ağırlıklı olarak kırmızı renk çıkma sebebi, kırmızı renk patron rengi diyebiliriz. Sarı kiÅŸilik tipini motive etmek için, genellikle insanları motive eden kiÅŸilerdir. Bu insanları motive etmek için ise iÅŸin eÄŸlenceli ve rahatlatan taraflarını göstermelisiniz. Mavi kiÅŸilik tipi birini ikna etmek ve uyum saÄŸlamak için detay vermeniz gerekir. Kırmızıyı motive etmek istiyorsanız ona lider olacağı hissini vermelisiniz. YeÅŸil kiÅŸilik tiplerine, onlardan çok ÅŸey beklediÄŸinizin hissini asla söylemeyin çünkü bunu duydukları anda ortamı terk ederler.”

HABER HAKKINDA YORUMLAR
KONTÄ°MDER Ãœyesidir.