KONTİMDER'in Dernek Binası Hizmete Açıldı

19 Aralık 2015 Cumartesi

KONTÄ°MDER'den
KONTİMDER'in Dernek Binası Hizmete Açıldı
KONTİMDER'in Dernek Binası Hizmete Açıldı

Açılış töreninden önce KONTÄ°MDER ve Kızılay iÅŸbirliÄŸiyle hazırlanan insani yardım TIR’ı dualarla Bayırbucak bölgesine uÄŸurlandı. Yardım Tır’ının uÄŸurlanmasının ardından KONTÄ°MDER Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Osman BaÅŸaran açılış konuÅŸmasını gerçekleÅŸtirdi. BaÅŸaran’ın ardından TÄ°MFED Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Kemal Çelik ve ardından KTO BaÅŸkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk konuÅŸma yaptı.

KONTÄ°MDER BaÅŸkanı Osman BaÅŸaran, “DerneÄŸimizi açarak sorumluluk aldık. Åžimdilik 130 üyeye ulaÅŸtık. Hedefimiz 300 üyeye ulaÅŸmak. Yönetimimizin 34,5 yaÅŸ ortalaması var. Bunu 40’ın üzerine çıkarmamayı hedefliyoruz. 2023 hedefleri doÄŸrultusunda daha da büyüyerek inÅŸaat, elektrik ve tesisat sektöründe ülkemize katma deÄŸer saÄŸlayacağız. PaydaÅŸlarımızla sektörün önünü açarak toplantı, panel, fuarlar düzenleyeceÄŸiz. Tüketicilerin KONTÄ°MDER üyelerini tercih edecek güveni oluÅŸturacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Kendisinin de Konya, Bozkır’lı olduÄŸunu ifade eden TÄ°MFED Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Kemal Çelik “Konya’dan çıkan bir kardeÅŸinizim. Bundan cesaret alarak Osman kardeÅŸimizle bir çalışma baÅŸlattık. Bugün de bu çalışmalarımızın meyvelerini verdiÄŸini görüyoruz. Osman kardeÅŸimiz çok baÅŸarılı bir iÅŸ adamı. STK’lara büyük önem veriyor. Biz de ona yapmış olduÄŸu çalışmalarda gerekli tüm desteÄŸi vereceÄŸiz.” diyerek TÄ°MFED olarak KONTÄ°MDER yönetimine güvendiklerini ve her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Son olarak söz alan KTO BaÅŸkanı Selçuk Öztürk ise dernek binasından övgü ile bahsederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Ekonomik geliÅŸmelerden Bahseden Öztürk, “Türkiye 2015 yılının ikinci yarısına ekonomik ve siyasi sıkıntılarla girdi. Bizde bu süreçte sanayiciler olarak endiÅŸelendik, ancak çok ÅŸükür artık ekonomimiz pamuk ipliÄŸine baÄŸlı deÄŸil. Biz Türk ekonomisi olarak kendimize güvenmeliyiz. Üreticimize güvenmeliyiz. Ä°nÅŸaat sektörü Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biridir. Ä°nÅŸaatın alt sektörlerinden olan tesisat sektörü de yine aynı ÅŸekilde önem taşıyor. Bu sektörün büyüme hızını ÅŸahsen çok önemsiyorum. Hem iç piyasada büyürken hem de uluslararası piyasada ihracat artışını saÄŸlayan bir sektör” diye konuÅŸtu.

Ä°ÅŸbirliÄŸinin önemine de deÄŸinen Öztürk “Osman kardeÅŸimin konuÅŸmasında KONTÄ°MDER’i sektörün referans kuruluÅŸlarından biri haline getirmek istediklerini söylemesiydi. Biz mesleki dernekleri ve kuruluÅŸları çok önemsiyoruz. Türkiye’de kalite anlayışı sektörlerin hızlı büyümesinden dolayı kolay oluÅŸmuyor. Biz Konya Ticaret Odası olarak KONTÄ°MDER ve TÄ°MFED ile yapılabilecek tüm organizasyonlarda beraber çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
KONTÄ°MDER Ãœyesidir.