KONTİMDER Kayıtdışı İstihdam Bilgilendirme Toplantısı

25 Kasım 2019 Pazartesi

KONTÄ°MDER'den
KONTİMDER Kayıtdışı İstihdam Bilgilendirme Toplantısı
KONTİMDER Kayıtdışı İstihdam Bilgilendirme Toplantısı
KONTİMDER Kayıtdışı İstihdam Bilgilendirme Toplantısı
KONTİMDER Kayıtdışı İstihdam Bilgilendirme Toplantısı

Konya Sosyal Güvenlik Ä°l MüdürlüÄŸü ve Konya Tesisat Ä°nÅŸaat Malzemecileri DerneÄŸi (KONTÄ°MDER) iÅŸ birliÄŸi ile Sosyal Güvenlik Mevzuatı ve Kayıtdışı istihdam hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
KONTÄ°MDER Konferans salonunda yapılan toplantıda, Konya Sosyal Güvenlik Ä°l Müdürü Murat Mustafa Yavuz ve Meram Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı Fatih Morbel’ in birlikte gerçekleÅŸtirmiÅŸ olduÄŸu sunumda Yabancı Uyruklu Çalışanların Çalışma izin baÅŸvuruları ve Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılacak bildirimler ile ilgili bilgi verildi.
Konya Sosyal Güvenlik Ä°l Müdürü Murat Mustafa Yavuz, kayıtdışı istihdam çeÅŸitlerini, nedenlerini ve kayıtdışı istihdamın çalışanlar, iÅŸverenler ve devlet açısından olumsuz sonuçlarını anlattı. Geçici Koruma SaÄŸlanan Yabancıların Ä°stihdam edilmesi amacıyla çalışma izni alınması iÅŸlemleri hakkında bilgi veren Murat Mustafa Yavuz, “BaÅŸvuru iÅŸveren veya kendi nam ve hesabına çalışacak yabancı tarafından e-Devlet kapısı üzerinden online olarak yapılıyor. Ä°ÅŸveren adına e-bildirge kullanıcısı bu iÅŸlemleri yapmaya yetkilidir. Ä°ÅŸveren ilk kayıt iÅŸleminden sonra sistem üzerinden yetki verilecek diÄŸer kullanıcılarda bu iÅŸlemleri yapabilecektir. Sistem web adresi https://ecalismaizni.ailevecalisma.gov.tr/#/eizin ÅŸeklindedir.  Çalışma izni baÅŸvuruları iÅŸverenlikler tarafından yapılır. Kullanıcı daha önce kayıt iÅŸlemi yapılmış olan iÅŸverenliÄŸi seçer. Bir kullanıcı birden fazla iÅŸveren adına iÅŸlem yapabileceÄŸinden seçimin doÄŸru olduÄŸundan emin olunmalıdır.” dedi. Dernek üyelerinin yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi bilgilendirme toplantısı soru cevap bölümü ile sona erdi.

Çalışma Ä°zni BaÅŸvurusu Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar
•SGK’da kayıtlı iÅŸveren adresiyle, GKSS’nin çalıştığı adres aynı olmalıdır. (GKSS hangi iÅŸ yeri adresinde çalışacaksa, o adrese ait SGK Tescil Numarasıyla baÅŸvuru yapılmalıdır.)
•Ä°ÅŸveren kaydı, yabancının çalışacağı adrese ait SGK iÅŸyeri tescil numarası üzerinden “Yeni Ä°ÅŸyeri” alanı seçilerek oluÅŸturulmalıdır.
•Ä°ÅŸveren kaydının SGK iÅŸyeri tescil numarası üzerinden yapıldığı hallerde, Ulusal Adres Veri Tabanından seçilen yabancının çalışacağı adres ile SGK iÅŸyeri sicil numarasıyla yapılan sorgulamadan gelen adresin aynı olması gerekmektedir.
•SGK iÅŸyeri tescil numarasından gelen adresin güncel olmaması halinde bu adresin SGK’dan güncellemesi gerekmektedir.
•Kendi nam ve hesabına çalışacak yabancıların iÅŸyeri SGK tescil numaralarının bulunmaması halinde ise; iÅŸyeri kaydının, “Kendi Nam ve Hesabına Çalışan Yabancılar” alanından, yabancının 99 la baÅŸlayan kimlik numarası ile oluÅŸturulması ve yabancının iÅŸyeri adresinin manuel olarak girilmesi gerekmektedir.

HABER HAKKINDA YORUMLAR
KONTÄ°MDER Ãœyesidir.